2014. szeptember 5., péntek

Nagyon kakaós csiga.











200 ml langyos tej
2 evőkanál cukor
1 tk só
50 g puha vaj
3 tojás sárga
100 g joghurt
600 g liszt
30 g élesztő

+ 1 tojás a kenéshez

Közepes kemény tésztát kell dagasztani, 20 perc kelesztés,után kinyújtani 1/2 cm vékonyra. A kikavart töltelékkel megkenni és mint a bejglit felcsavarni.
Kettő centis darabokra  vágni és tepsire rakni.
Lekenni tojással és ismét 20 percig kelni hagyni. 
200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra kell sütni. 

Töltelék:
habosra kikavarni a cukrot és vajat, majd hozzáadagolva a kakaót simára kavarni.
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
8-10 dkg kakaó.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon szépek lettek! Ettől már csak akkor lenne szebb ha fahéjjal készíteném:-)) Terike biztos 200 fokot akartál írni nézd már meg!

Atkáriné Terike írta...

Köszi Éva, valóban 200 fokot akartam írni!
Süsd meg fahéjasan, biztos úgy is nagyon finom lenne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...