2013. május 13., hétfő

Vajas zsemle.







510 ml víz          (ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!)
5 kávéskanál só (csapósan)
2evőkanál porcukor
1000 gr BL55 liszt
5 evőkanál olvasztott vaj, vagy margarin
40 gr élesztő
+ a kovász

Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.

Kovász:
250 ml víz
250 gr  BL 80 liszt  +2kanál korpa
½  kávéskanál só
15 g élesztő


510 ml of water (which may be slightly less or more depending on the flour milyenségétől!)
5 teaspoons salt (Bartender)
2evőkanál powdered sugar
1000 gr flour BL55
5 tablespoons melted butter or margarine
40 g yeast
+ Sourdough

Preparation of yeast, 1-2 days before cooking.

sourdough:
250 mL
BL 250 gr 80 flour +2 tablespoons of bran
½ teaspoon salt
15 g yeast

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...