2016. április 4., hétfő

Graham, rozs és réteslisztes kenyér.





Lehet zsemléket is formázni a tésztából!




Sütés előtt egy nappal kell az elő-tésztát kikavarni!
150ml víz
200 g BL55 liszt
25 g. élesztő.

Másnap kell hozzáadni a többi hozzávalókat!
300ml víz
260g. grahamliszt
100 g. rozsliszt
100 g. rétesliszt
80 g.fehérliszt, BL55.
30 g. vaj.
1tk porcukor
3 kávéskanál só 

Jól kidagasztjuk és egyszer 20 perc után , egyszer pedig 50 perc után kell újra átgyúrni a tésztát és lehet formázni, sütőedénybe tenni.
A sütőedénybe legalább 15-20 perc pihentetés után forró 230 fokos sütőbe tenni.
A sütő aljában egy pici edényben vizet kell párologtatni és a sütési idő felénél el kell távolítani a vizet majd a szép piros szín eléréséig kell sütni. Sötési idő 50-60 perc.
Nagyon finom egészséges kenyér! 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...