2014. július 28., hétfő

Ki a szabadba!


Sün-járóka a kertben. 
Azonnal keresgélni kezdtek a fűben és találtak is valami finomat mert nagyon csámcsogtak. Egy darabig nagyon jól érezték magukat de Rudinak nem volt elég a járóka és kifele tekintgetett. Már nem is érdekelte semmi más, mindenáron ki akart mászni. Többszörös nekirugaszkodásra, sikerült az akció, átmászott a palánkon.
Artúr szorgalmasan dolgozott, kereste a finom falatokat és talált is.
Nagyon sokat gyarapodtak Rudi 15 dkg, Artúr 12 dkg.
Lehet emelni a palánkot!
Videót hozok a palánk-mászásról!
A süniknek is más-más az egyéniségük.
Rudi azonnal reagál a szavamra ha szólok hozzájuk, a széna alól rögtön kidugja az orrocskáját és szimatol. Kint a fűben viszont nagyon makrancos. Alig tudom felvenni, minden oldalról megakar szurkálni.
Bent a dobozban bele szokott mászni a tenyerembe de kint a fűben lehajtja a fejét a földig és nem moccan, egyszerűen érezteti velem, hogy: hagyj békén, jól érzem magam!
Artúr egy édes tünemény! A tányérnál Ő az első és beletelepszik a tányér közepébe, Rudi úgy tud enni, hogy körbe-körbe járja Artúrt. Nagyon harcias, ha kell nekiveselkedik és fejével eltolja a testvérét a tányértól. Nagyon szereti ha tenyerembe veszem úgy, hogy lelóg mind a négy lábacskája.Percekig nem moccan. Ő sokáig nyalakszik hangos csámcsogással, még a nyelését is hallani lehet. Viszont a mérlegen nagyon nem szeret lenni, le akar rohanni róla, gyorsan kell mérlegelni.
Jaj, tegnap kerestem nekik egy gilisztát (amit nagyon utálok) és letettem elébük. Ők most láttak először életükbe gilisztát és mégis tudták mit kell tenni!
Azonnal rácsaptak és befalták.
Szívesen, örömmel gondozom ezt a két kis sünit, bízom abban, hogy őszig elég erősek lesznek és télire szabadon mehetnek és élhetik igazi süni életüket!










1 megjegyzés:

baratella írta...

Ez gyönyörű bejegyzés!
Terike, régen látogattalak már meg, de most vissza felé olvaslak, nagyon jók a fotók a kis sünökről. Örülök, hogy jól vagy és egyre szebb dolgokat sütsz.Legjobbakat kívánom neked és szép napokat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...